ХОТЕЛ МОРАВИЦА
Реновирани хотел на најлепшем месту у Сокобањи, мирно место за одмор и опоравак.

Лепота одмора где су традиција и квалитет једно!

Ако тражите смештај у Сокобањи у изванредном природном амбијенту где се сусрећу шумовито подножје планине Озрен и увек бистра река Моравица,наћи ћете ХОТЕЛ “МОРАВИЦУ“ са три звездице.

Узвишење крај реке, на коме је лоциран хотел, омогућава му доминантан положај у односу на околину, што пружа гостима изузетан доживљај богатства природе овог краја. Хотел подсећа на брод који се зауставио на пучини и доминира околином. Хотел се налази у непосредној близини плаже и купалишта „Бањица“. Саставни део хотелског комплекса су и „трим стаза“ и шеталиште, што омогућава гостима потпун одмор уз рекреацију.

РЕСТОРАН & АПЕРИТИВ БАР

Ресторан хотела свакодневно вам нуди мени са различитим домаћим, традиционалним специјалитетима овог краја, специјалитетима са роштиља и различитим врстама посластица уз одговарајући избор домаћег и страног пића.

2 банкет сале на услузи гостима за одржавање састанака, конференција и презентација

2 апертив бара која гостима хотела нуди различити асортиман домаћих и страних пића

Ресторан са терасом – погодан у летњим месецима за освежење и уживање на отвореном

Национални ресторан

ТВ сала

Апартман 144

Година 2011. у знаку је обележавања јубилеја 50 година од доделе Нобелове награде писцу Иву Андрић. Тим поводом, Управа за извршење кривичних санкција , као власник хотела „Моравица“ и Музеј града Београда, у чијем је саставу Спомен-музеј Иве Андрић, донели су одлуку да се Апартман 144, у којем је Иво Андрић годинама одседао, адаптира, да му се врати провобитни изглед у склопу нове сталне музејске поставке и да се он отвори за госте Сокобање.


Хотел „Моравица“ био је седамдесетих година двадесетог века Андрићево прибежиште, место за одмор и лечење, шетње, сусрете и разговоре са људима из Сокобање, али и место на којем је у миру и зеленилу радио на својим недовршеним рукописима. Изузетан положај здања на једној од најлепших висова, с којег се пружа широка панорама према Ртњу, с једне и на дохват руке и очију планина Озрен и кањон реке Моравица, са друге стране, живо је подсећао писца на Вишеград уи Босну.

play-button

Откриј магију природе - Сокобања

Ако магија не постоји како онда мале ствари праве велика искуства?
Зашто нас онда уске стазе воде до великих открића? Kако то древна места откривамо по први пут?
Откриј магију природе – Сокобања, где старо постаје ново!